Disclaimer

All content on this blog is fictional and any resemblance with actual events are purely coincidental. When you choose to read this blog you also agree to not get offended or try and use any content to defame me as a person or anyone connected to me. If you cannot commit to this agreement you are violating the agreement you agreed to by reading this blog. I repeat that by the act of reading this blog you are committing to this agreement of not getting upset or using content in a way that could be considered an act of aggression. If you cannot follow this agreement I urge you to not read this blog.

söndag 3 juni 2007

Tankar om min Blåa Himmel


Efter jag hade gjort hemsidor ett år började jag så smått göra lite mer fantasy-sidor med änglar och älvor. Fantasy och sagor har alltid varit speciellt för mig. I min nya Vetteljus-portal kallade jag alla sidor med den här typen av spirituella budskap för Min Blåa Himmel. För mig är blått en länk mellan det föreställda och det materialiserade, intellektet och lärandet. Jag la berättelser om min egen historia och andra referenser till historia där. Att tänka på astrologin hjälpte, men gjorde inte hela förståelsen av symboliken runt den blå gruppen för mig. Först när jag funderade på kabala och de undre och övre chakrana såg jag sambandet med den så viktiga blå färgen.

Det Inre i astrologin symboliseras av Solen, som lyser upp allting i klart dagsljus. Nära Solen hittar man Merkurius, intellektet, och eftersom min Sol finns i Tvillingen är Merkurius en viktig faktor. Soltvillingen är vetgirig, men lite ytlig, och susar runt genom världsrymden i superfart, utan att riktigt hinna fördjupa sig någonstans, men vet nästan nånting om allting. Med en Sol i åttonde huset och Merkurius i nionde bildas en symbios mellan fascinationen för historien och kunskapstörsten, sanningsökeriet och spititualitet.

Min Sol med Merkurius bildar en stor trigon med Saturnus och Ascendenten i Luft-tecken, dvs det finns stor harmoni mellan mitt Yttre ansikte och mitt Inre medvetande. Luften har ju med anden att göra, ens mentala förmågor.
Himmel och luft, guden i Sumerien som skapade ADAM, våra förfäder, ur anden - luften, för han var själv av luft och ande. Människan som kom från hälften himmelsk varelse och hälften jordisk. Så sägs det stå i Sumeriska gamla gudasagor. Under senare år har historia börjat fascinera, men inte den som det står om i skolböckerna så mycket som den som de inte lär ut.

____________________________________________________________

Fairyland Poetry och Sagan Om Ringen
På mina Blå sidor blev det efter hand naturligt att lägga in sidor som hade med vår nuvarande kulturs äldre sidor att göra. Damer från viktoriansk tid och antiken, riddare och prinsessor. Dikter och sagor på min sida Fairyland Poetry riktar jag till en större publik och använder mycket engelska. Dessa sidor har alltså något andligt över dem, som länken till vårt eviga liv och änglar. I maj 2004 skapade jag mailinggruppen Fairyland Poetry med en tanke på den änglalika gestalt min vän Daniel hade haft när jag sist såg honom i min syn, så perfekt vacker i sina klara blå ögon och lysande gult hår. Den sidan blev sen huvudsida till min Blåa Himmel.

Innan jag börjat läsa in mig på ufon, religioner, myter och olika mer okonventionella teorier runt vår historia förra sommaren hade det från himlen utanför mitt fönster blinkat ett starkt neonblått ljus i över en timma, berättade min tonåring och hennes pojkvän. De visste inte vad det var, men ljuset skrämde skiten ur dem för det var ingenting de sett innan och de hade ingen förklaring åt det. Dottern hade trott en demon var utanför och efter alla mina studier och analyser tror jag hon på sätt och vis hade rätt. Fast "demoner" är också änglar, fast då goda. I vår kristna religion har vi fått lära oss att gudomlig kunskap är ont för människor att känna till. Neonblått symboliserar det femte chakrat som står för förbindelsen mellan människans fysiska lägre chakran och de gudomliga övre chakrana. Därför kallar kristna det femte chakrat och den neonblå färgen för Lucifers - upplysaren.

Lucifer är morgonstjärnan, och intressant nog är Jesus benämnd som morgonstjärnan också. Därför är Lucifer Jesus, som kom med informationen till människan att för att komma till gud - närma er det gudomliga medvetandet - måste ni gå genom mig - bli upplysta och använda ert femte chakra, som är kunskapens väg. Allt det här hände nästan 2 år efter jag börjat jobba efter den Blå Himlens principen, så vad detta gjorde var bara att förklara för mig varför jag delat upp mina sidor som jag gjort och varför jag valde färgen blå. Vad det blå ljuset på himlen gjorde för mig var att sätta igång en oerhörd process av inlärande och upplysande, fast jag aldrig medvetet såg det. Jag sov i en säng framför fönstret det sken igenom.

Aktiviteterna i Fairyland Poetry har jag delat upp i två grupper. Den ena kallar jag för Fairy Knights och det är de som är ute och kämpar i slag för att finna nya medlemmer eller festar och firar när någon fyller år eller av andra anledningar. Den andra gruppen har fått heta Fairy Court och är själva hovet i Fairyland där noblessen ägnar sig åt konst och skapande, eller dikt och skrivande. Att leta upp spännande videos eller artiklar om historia, legender eller sagor är också skrivarnas uppgift, medan skaparna helst delar grafik och fina webbsidor när de inte skapar eget. Att förstå symbolik och vår egen historia kan verka lite som en verklighetsflykt, men är snarare användbara verktyg för att djupare förstå den verklighet vi lever i idag.

En annan mailinglista på mina blå sidor är Sagan Om Ringen, vilken naturligt nog handlar om sagor och olika fantasy-teman. Tanken var att den här listan skulle mer vara riktad mot yngre personer, ungdomar och alla vuxna som hade ett öppnare sinne. Att det var något alldeles särskilt med de olika sagorna Tolkien diktade upp förstod jag alltmer när jag själv intresserade mig för hans egentliga yrkesområde - historia. Jag tror att någonstans i vårt inre finns minnet kvar av det förgångna och att det i hans sagor finns spår av sånt han minns, saker som dyker upp överallt hela tiden, även för mig. Det här är så fascinerande och spännande att jag hoppas fler hoppar med i grupperna och fyller upp de 25 platser det finns i varje grupp. För det är endast så få som blir godkända och alla inaktiva riskerar att få gå när de platserna tagit slut. Som tur är för dig som läser det här och vill gå med finns det än så länge gott om platser kvar. Var hälsad, du noble vägfarare! GREETINGS BY YOUR QUEEN!!!

Your... Fairyland Poetry

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar